Učitavam
Učitavam

Rekordni rezultati Euro Roala, u prvih pola godine povećan promet 20 posto

Rekordni rezultati Euro Roala, u prvih pola godine povećan promet 20 posto
Rekordni rezultati Euro Roala, u prvih pola godine povećan promet 20 posto

Doboj Jug, 14. august 2019. – Euro Roal, kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer aluminijskih, PVC profila, materijala od inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, u prvih šest mjeseci ove godine povećao je promet za 20 posto, dok je izvoz u Crnu Goru i Hrvatsku povećan za 100 posto. Na povećanje prihoda ovog lidera u branši najviše je uticala strateška odluka širenja kapaciteta i asortimana roba i usluga. Nastavak trenda očekuje se do kraja 2019., sa ukupnom godišnjom realizacijom od do sada najvećih 36 miliona KM, saopštili su iz ove kompanije sa sjedištem u Doboj Jugu.


“Veoma smo zadovoljni ukupnim odličnim rezultatima u kontinuitetu od kako smo osnovani. I ove godine bilježimo rekorde. Našu ponudu razvili smo u četiri odjela. Prvi odjel “Aluminij konstrukcija”, drugi odjel “PVC - LB.Profile”, treći odjel “Aluminij industrija” - sa ostalim obojenim metalima kao što su bakar, bronza, mesing, te četvrti odjel “Inox”. U svim našim odjelima ostvarili smo značajan rast prodaje. Posebno raduje što bilježimo i povećanje izvoza od 100 posto na tržišta regije, prema Crnoj Gori i Hrvatskoj”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal.

U Euro Roalu kontinuirano rade na proširenju asortimana, prateći zahtjeve tržišita, na osnovu kojih se formiraju “lageri”. Dosta se truda ulaže u kvalitet ponude i usluge, sa logističkim rješenjima bez kojih ne bi bilo moguće praviti rezultate koje kompanija bilježi iz godine u godinu.

Firma djeluje u dva pravca. Prvi prvac obuhvata industrijki asortiman u šta spadaju odjel “Inox” i odjel “Aluminija industrije” sa bakrom, bronzom i mesingom. Drugi pravac je konstrukciono - građevinski asortiman u koji se ubrajaju odjeli “Aluminij konstrukcije” i odjel “PVC - LB.Profile”. Iduće godine u planu je manja reorganizacija u okviru koje će umjesto četiri, firma imati dva odjela - “Industrijski profile” i “Konstrukciono - građevinski profile”.

Do kraja 2019. godine u Euro Roalu očekuju nastavak trenda povećanja prometa, što bi u konačnici značilo realiziranih 36 miliona KM.

Euro Roal posluje od 2011. godine. Sjedište kompanije je u Doboj Jugu, sa podružnicama u Cazinu i Hadžićima kod Sarajeva.

Da li Vam se dopao ovaj sadržaj? Podijelite ga!

Povezani sadržaj

U prodaji dijelovi za sekciona garažna vrata renomiranih svjetskih brendova11.11.2019
U prodaji dijelovi za sekciona garažna vrata renomiranih svjetskih brendova11.11.2019

Doboj Jug, 11. novembar 2019. – Euro Roal, kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer aluminijskih, PVC profila, materijala od inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, upotpunila je svoju ponudu proizvodima za građevinske profile i zatvaranje objekata. Radi se o sekcionim garažnim vratima renomiranih svjetskih brendova, ističu u ovoj kompaniji.

LB.Profili sa razvojem novih sistema osvajaju nove kupce na tržištima Austrije i Nizozemske
LB.Profili sa razvojem novih sistema osvajaju nove kupce na tržištima Austrije i Nizozemske

Tešanj, 26. august 2019. – Njemački proizvođač visokokvalitetnih PVC profla LB.Profile GmbH, članica Hifa Oil Grupacije, u posljednje dvije godine investirao je više od 2 miliona KM u nove sisteme i razvoj.

Euro-Roal - Aluminij, Inox, PVC LB. Profile, Polikarbonat, Plexiglas, Maco Okovi