Učitavam
Učitavam

Euro Roal pokrenuo novi ekološki projekat: Otkup i reciklaža PVC profila

Euro Roal pokrenuo novi ekološki projekat: Otkup i reciklaža PVC profila
Euro Roal pokrenuo novi ekološki projekat: Otkup i reciklaža PVC profila

Euro Roal d.o.o. Doboj Jug od ove godine nudi otkup PVC profila svim proizvođačima prozora i vrata u Bosni i Hercegovini, počev od svojih partnera, ali također i za druge brendove i proizvođče PVC stolarije.

Prikupljeni otpad se reciklira u granule od kojih se u fabrici LB.Profile GmbH u Njemačkoj ponovo proizvode PVC profili za tržište.

“Otkup vršimo tako što obezbjeđujemo našim partnerima tzv. big bag vreće i uslove za skladištenje njihovog PVC otpada. Prikupljeni otpad vagamo na baždarenoj vagi, a potom vršimo njegovu preradu. Nakon reciklaže i granuliranja, ovako prerađen PVC otpad transportujemo u našu fabriku LB.Profile GmbH u Njemačkoj, u kojoj se
ponovo korsiti u ekstrudiranju novih profila. Projektom prikupljanja svih otpadnih PVC profila, kako iz proizvodnje prozora i vrata tako i iz starih objekata, cilj nam je podići svijest kod proizvođača ove vrste stolarije o zbrinjavanju PVC otpada, a kojeg je moguće ponovo iskoristiti”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal d.o.o. Doboj Jug.

PVC profili sačinjeni su od najmanje od 80% PVC-a, a njegova ponovna upotreba predstavlja jedan od stubova održivosti.

Glavni cilj recikliranja PVC profila je korist po okoliš.

Evropska PVC industrija na tom planu postiže realne uspjehe, koristeći između ostalih i Recovinyl za koordinirano prikupljanje i recikliranje PVC proizvoda.

Recovinyl je organizacija osnovana 2003. god. unutar Vinyl 2010. programa.

Euro Roal je članica Hifa Grupacije, lider na tržištu i jedan od najvećih distributera aluminijskih konstrukcijsko – građevinskih profila u Bosni i Hercegovini.

Svoje poslovanje Euro Roal je diverzificirao u dva pravca.

Prvi prvac obuhvata prodaju industrijskog asortimana, u šta spadaju “Odjel Inox, Aluminijska industrija, sa bakrom, bronzom i mesingom“.

Drugi pravac je prodaja konstrukcijsko – građevinskog asortimana u koji se ubrajaju “Odjel Aluminij konstrukcije“, „Odjel PVC LB.Profili, Okovi, Polikarbonati, Plexiglas Forex i WPC Deckinga“, kao i “Odjel dijelova za sekciona garažna vrata”.

Da li Vam se dopao ovaj sadržaj? Podijelite ga!

Povezani sadržaj

Bonitetna izvrsnost
Bonitetna izvrsnost

Prema Bisnode analizama, u BiH je samo 3,25% bonitetno izvrsnih kompanija od ukupnog broja registrovanih kompanija.

Euro Roal i Euro Metali dobitnici titule “1. mjesto u djelatnosti po prihodu” prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini”
Euro Roal i Euro Metali dobitnici titule “1. mjesto u djelatnosti po prihodu” prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini”

Doboj Jug/Sarajevo, 29. septembar 2020. - Euro Roal i Euro Metali, kompanije u sastavu Hifa Oil Grupacije, ponijele su ovogodišnju laskavu titulu “1. mjesto u djelatnosti po prihodu”, prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini 2020.” Poslovnih novina. Euro Roal je vodeći distributer u prodaji aluminijskih, inox , PVC LB.Profila, sekcionih vrata, okova i ostalih obojenih metala. Dok su Euro Metali lider u prodaji proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije u BiH. Zajedno, ove dvije kompanije posluju u okviru savremenog “Steel Centra” u Doboj Jugu sa halama na površini od 16.000 m2 i vrlo raznolikom i kvalitetnom ponudom, kao i mogućnošću obrade metala i drugih materijala na tehnološki najsavremenijim strojevima.

Euro-Roal - Aluminij, Inox, PVC LB. Profile, Polikarbonat, Plexiglas, Maco Okovi