Učitavam
Učitavam

MACO Multi Matic - najšira platforma okova za prozore

MACO Multi Matic - najšira platforma okova za prozore

Maco Multi Matic i Maco Multi Trend okovi spadaju u vrhnunske okove za prozore. Trenutno, to je najšira platforma okova, koja pored svog novog dizajna i jednostavnosti ugradnje, također donosi i niz drugih prednosti za korisnike, a među najvaznijima je fleksibilnost upotrebe dijelova, prilagođavanje okova specifičnim potrebama svakog korisnika i smanjenje broja artikala potrebnih na skladištu.

Untitled.jpg - MACO Multi Matic - najšira platforma okova za prozore

Maco MM i MMKS se vrlo jednostavno, čak i nakon ugradnje prozora, iz svoje bazne verzije mogu pretvoriti u opciju sa više sigurnosnih tačaka. Posebna argumentacija kod krajnjeg kupca je serijski ugrađen podizač krila, tj. blokator ručke, koji u svakodnevnoj upotrebi garantira optimalno zatvaranje prozora, a samim tim smanjenje reklamacija i dugotrajnost okova. Posebnu pažnju Maco je posvetio samom pocinčavanju i površinskoj zaštiti okova. Nova cinčara proizvođača Maco garantuje jednaku površinsku boju svih dijelova okova i sprječava nastajanje tzv. efekta duginih boja koji se može primjetiti kao odsjaj kod lošije pocinčanih metalnih elemenata. Vrlo je bitno krajnjem korisniku da okov vizualno prikazuje ono što i nudi, a to je dugotrajnost, komfor i činjenica da posjeduje vrhunski „high-end“ okov.

MM - Multi Matic: okov sa svim i.S. sigurnosnim zatvaračima (podesiva rolnica) i kipanjem vodoravno.

MMKS Multi Matic Kippschwinge: okov sa običnim ovalnim zatvaračima (podesivi) i kipanjem sa strane uz pomoć kip-upadnice

Karakteristike:

Mogućnost kombinovanja kompatibilnih MM i MMKS dijelova koji omogućavaju kombinaciju prilagođenu potrebama svakog kupca.

Mogućnost kombinovanja običnih i i.S. sigurnosnih zatvarača za povećanu sigurnost prozora.

Spajanje elemenata bez spojne pločice intergrisano u novi moderni dizajn.

Jednostavna mogućnost produžavanja dijelova.

Još efikasniji i lakše podešavajući podizač.

Nosivost okova od 100 do 180 kg.

Posebne pogodnosti za proizvodace stolarije:

• MM i MMKS je moguće instalirati ručno uz pomoć pneumatske štance, kao i potpuno automatski na automatskim stolovima za okivanje.

• Integrisani podizači krila na pogonskim mehanizmima, koji ujedno imaju i funkciju sprečavanja pogrešnog rukovanja ručke, tj. blokadu ručke. Također, ovaj element pruža dodatne mogućnosti podešavanja krila.

• Hod zatvarača je 19 mm što omogućava vrlo dobro zaključavanje, čak i onda kada upadnice nisu optimalno postavljene.

• Sigurnosne upadnice su izrađene od zamak čelika i ispunjavaju norme klase 3 prilikom testiranja. • Škare se isporučuju u jednom dijelu i mogu se koristiti kao lijeve i desne. Time se smanjuje broj artikala za naručivanje i skladištenje.

• Sve škare na sebi imaju integrisanu blokadu zatvaranja iz kip-pozicije koje se može desiti prilikom jačeg vjetra ili kod težih krila.

• Dodatni komfor prilikom okretanja ručke obezbjeđuje i serijski montirana kajla na vodoravnim kip-zatvaračima koja ne dozvoljava padanje krila i struganje zatvarača o upadnicu.

Da li Vam se dopao ovaj sadržaj? Podijelite ga!

Povezani sadržaj

VHS Premium
VHS Premium

Kompanija VHS osnovana je još 1997. godine i tada počinje da se bavi proizvodnjom cilindara, jednostavne ventilacije i sigurnosnog pribora i opreme za PVC prozore i vrata.

Euro-Roal - Aluminij, Inox, PVC LB. Profile, Polikarbonat, Plexiglas, Maco Okovi